Autor |
Wiadomość |
Nautilus
|
Bispol nie ma pomysłów
Bispolowi skończyły się pomysły. zrobili nawet takie samo forum jak SZ. do tego planowe 2 dniowe wyjazdy. A jeśli jeszcze ktoś by chciał z nimi pojechac bo taniej itp to niech poczyta to i podejmie decyzje: http://ground-zero.eu/forum/viewtopic.php?f=1&t=66
|
22 sty 2010 17:03 |
|
|
Hubson
|
Re: Bispol nie ma pomysłów
Bispol mnie jeszcze bardziej zniechęcił do siebie. Napisałbym im z 1000 postów na ich forum o tym i tamtym, ale czy warto? ;p Chyba nie... Nikogo nie zbawię.
_________________ http://www.youtube.com/user/PripyatExplorer <- filmiki z wyprawy Kwiecień '09 "Gdie druzja, tam Slawuticz!"
|
22 sty 2010 20:17 |
|
|
Marcin
|
Bispol to Bispol tamto,dajcie im spokoj.Jezdza,zarabiaja,maja chetnych.Maja bo na dzien dzisiejszy wolne terminy dopiero na koniec maja(wlasnie sprawdzalem).To jest ich sprawa jak sie reklamuja i przyciagaja klientow a czy ktos pojedzie z nimi czy nie,rowniez jest sprawa indywidualna.Jest przedstawiony plan wycieczki,opis i kazdy widzi na co sie decyduje.Zreszta czego mozna sie spodziewac po dwudniowej wycieczce za kilkaset zloty? W regulaminie jest napisane "paszport i 19 lat" wiec jada,wybieraja sie tam osoby dorosle,tak?Wiec po co pozniej pisza po forach opinie jak bylo i narzekal przez caly wyjazd.Piszac o Bispolu pisze rowniez o sobie bo zgodzil sie na ich warunki. Panowie i Panie,jestesmy dorosli.Nie zachowujmy sie jak dzieci,sa ciekawsze tematy i informacje niz ........"w Polsce autobusy są zaopatrzone w tachografy na Ukrainie nie"...... Najwazniejszy jest cel do ktorego jedziemy,prawda?
|
22 sty 2010 21:45 |
|
|
Hubson
|
Ja tylko napisałem, że mnie zniechęcił, nie napisałem dlaczego. Wspomniałem jedynie, że z 1000 rzeczy bym wymienił, ale tego nie zrobiłem i nie zrobię, bo to nie ma sensu. Bispol nie musi mi się podobać prawda? Cel wycieczki oczywiście, że tak!
_________________ http://www.youtube.com/user/PripyatExplorer <- filmiki z wyprawy Kwiecień '09 "Gdie druzja, tam Slawuticz!"
|
22 sty 2010 22:11 |
|
|
nukle
|
Hubson - Sprawdź świecę, może iskry nie ma. Nie mogę patrzeć jak się męczysz z tą kosiarką....
Jestem zdania, że raz na zawsze należy zamknąć temat BISPOLU. To jest tylko W Y C I E C Z K A żeby zobaczyć z grubsza te czarnobylsko-Ukraińskie rzeczy. Pamiętam kiedyś wycieczkę szkolną do Poznania. Jeździliśmy po mieście i przez szyby autobusu oglądaliśmy miasto. To takie metaforyczne porównanie. Co do "niespodzianek" niewygód i mankamentów proponuje pojechać na jakąkolwiek wycieczkę z jakimkolwiek biurem nie koniecznie na Ukrainę z bispolem, żeby się przekonać, że te tzw. niespodzianki są z reguły standardem. Absolutnie ich nie bronie, sam wyjeżdżałem z Prypeci po 1,5 godzinie wściekły, że niczego nie widziałem.
P.S. Rada dla jadących z powyższym biurem: Nie nastawiać się na gruntowne zwiedzanie w Prypeci czegokolwiek. Nie studiować mapy dostępnej na ich stronie. Nie gonić ze zwieszonym językiem, żeby jak najwięcej dotknąć i pstryknąć milion zdjęć. Oglądajcie uważnie oczami a nie skupiajcie się na robieniu zdjęć. I to dotyczy bycia w Prypeci ze wszystkimi organizatorami. (każdy z wycieczkowiczów nie wyłączał aparatu. Potem pytam - nikt nic nie widział) Radzę usiąść gdzieś spokojnie napawać się widokami tego pięknego "skansenu" i kontemplować tę słynną ciszę. 1,5 godziny starczy w zupełności. Wtedy będzie się miało satysfakcje bycia w Prypeci z Bispolem. A i tak każdy kto złapie bakcyla będzie musiał wrócić tam drugi i piąty raz.
Heehe:) rok temu w maju Na Chernobyl Tour of Bospol doleciałem jak pies z moją grupką tylko do basenu. To był maks, trzeba było już wracać. W drodze powrotnej młyn, 16, szybkie zdjęcie przed energetykiem i wio... z Prypeci!
|
24 sty 2010 00:30 |
|
|
PoulN
Dołączył(a): 10 wrz 2008 11:27 Posty: 494 Lokalizacja: Oleśnica k/ Wrocławia
|
...mnie tam najbardziej jak z nimi byłem rozwalił tekst organizatora "Michała?" zdaje się, że; "...koło sarkofagu (a raczej bramy wjazdowej ) możemy przebywać tylko max 5min, ponieważ ze względu upały poziom promieniowania jest mocno podwyższony" Wysiadająca z autokaru młodzież szybciutko strzelała fotki i uciekała z powrotm do środka, przecież zdrowie najważniejsze, a napewno ważniejsze niż zdjęcie na naszej klasie
_________________ ZDJĘCIA: http://www.fotoferia.pl/u/pouln/folder/1311
|
25 sty 2010 13:02 |
|
|
wariorr
|
PoulN napisał(a): ...mnie tam najbardziej jak z nimi byłem rozwalił tekst organizatora "Michała?" zdaje się, że; "...koło sarkofagu (a raczej bramy wjazdowej ) możemy przebywać tylko max 5min, ponieważ ze względu upały poziom promieniowania jest mocno podwyższony" Wysiadająca z autokaru młodzież szybciutko strzelała fotki i uciekała z powrotm do środka, przecież zdrowie najważniejsze, a napewno ważniejsze niż zdjęcie na naszej klasie Hehe, ciekawe, czy pracujący przy bramie na co dzień strażnicy znają polski. Jeśli tak to pewnie mieli niezły ubaw
|
25 sty 2010 17:21 |
|
|
nukle
|
Podjechaliśmy w mieście Czarnobyl pod miejsce gdzie stoi te kilka wyeksponowanych pojazdów. Terra w ruch......oj!...... 0,07 uSv - czyli w domu mam więcej. "Czarnobyl zdrój" Ktoś z wycieczkowiczów wszedł na trawnik, podszedł do pojazdu, żeby tam zmierzyć. Afera! kierowca krzyczy, że nie wpuści do autobusu, że [...] mu naniesiemy do autokaru. No i ten wilgotny ręcznik na pierwszym stopniu wejścia autokaru .... Mierzyłem buty 0,13 uSv i nie chciało być więcej, a łaziliśmy po ściółce gdzie pokazywał 9,00 uSv.
Łączna dawka po całym dniu w strefie - 0.007 mSv (często mierząc podłoże)
|
25 sty 2010 18:20 |
|
|
Andrzej_K
|
PoulN napisał(a): (...) możemy przebywać tylko max 5min, ponieważ ze względu upały poziom promieniowania jest mocno podwyższony" (...) Organizator "Michał" rzeczywiście popisał się swoją „wiedzą” ... No, no, żeby upały zwiększały poziom promieniowania, to się po prostu jakby to rzekł: Niejaki Karter przez ''K'' z serialu S.Barei ''Zmiennicy'' napisał(a): To się do gazet nadaje!
|
25 sty 2010 19:25 |
|
|
Hubson
|
nukle napisał(a): Hubson - Sprawdź świecę, może iskry nie ma. Nie mogę patrzeć jak się męczysz z tą kosiarką.... [...] To glebogryzarka Świeca w porządku Może jej jakieś promieniowanie zaszkodziło?
|
25 sty 2010 19:55 |
|
|
|